onsdag 24. mars 2010

1. Moldova

Da var trekningen unnagjort, og første låt i år begynner slik fjorårets vinner sluttet: med fiolin. Moldova vil stå for en åpning med fart, og det blir veldig sikkert fullt av farger og energi i fremførelsen også. Låten "Run away" består av tekstlinjer som "Just get away from my life" og "Never come back, no, run away", og beskriver vel litt av hva denne sangen handler om. Olia Tira har prøvd lykken i Moldova flere ganger, men det er først i år, sammen med Sunstroke Project, hun får stå på scenen i ESC.

Nivået på låtene i Moldova var relativt høyt, og selv om "Run Away" fikk topp poengsum av både juryen og folket, er det flere låter jeg kunne sett for meg som vinner, blant annet 2. plassen "Before you go", 4. plassen "My heart" og Leyllas "Amintirele de dor", som ikke engang nådde semifinalene.

Startnummeret har minimal betyding i semifinalene i forhold til hva det hadde i fjor, men å starte semifinalen er generelt sett ikke noen fordel. Moldova har etter sin debut i 2005 vært i alle finalene utenom i 2008. Det blir nok en ny finaleplass i år, og kan også kvalifisere seg med god margin, ettersom den 1. semien er klart svakere enn semi 2. Men i finalen vil Moldova havne på andre halvdel av resultatlista. Per i dag vil jeg si at Moldova havner på en 19./20./21. plass i finalen.

1 kommentar:

  1. Jeg er enig med deg når du skriver at Moldova kommer til å havne på 19. - 20. plass. :)

    SvarSlett