søndag 28. mars 2010

5. Finland

Fra et folkemusikkbidrag fra Slovakia, til et annet: Finland. I år, som i 2008, synger dem på finsk, nå med låten "Työlki ellää", som visstnok betyr "en lever av å jobbe også". Det er gruppa Kuunkuiskaajat som skal forsvare Finlands ære i Oslo.

I 2005 var det norske Geir Rønning som representerte Finland, med sangen "Why". Han prøvde også lykken i år, men nådde ikke engang semifinalerundene. Litt overraskende var det også at det ikke var noen hardrockbidrag med i årets semifinaler/finale i Finland i år, med tanke på at et hardrockbidrag representerte landet i 2006, 2007 og 2008, og et var nære ved å vinne i den nasjonale finalen i fjor,

Bidrag som virker ekte settes pris på i ESC, spesielt sanger med folkemusikkpreg fra sitt eget land. Dette blir nok en finaleplass på Finland, men jeg tviler på om det går mye høyere enn det. Her ser jeg for meg en plassering noen få plasser over sisteplass i finalen. Kanskje en 21./22. plass på dem i år? Uenig i dette, eller noen av de andre resultattippingene? Kommenter gjerne, i tilfelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar